Fotoutrustning för medlemmar att låna:

SYSTEMKAMEROR

Canon 5D med två olika zoomobjektiv av bra kvalitet: 24–105 mm och 16–22 mm. 5 meters sladdutlösare. Två batterier finns i kameraväskan. Överföring av bilder sker bäst med kabel (finns i väskan). RAW-filerna har formatet CR2 som kan läsas av äldre versioner av Photoshop.

NYHET! Canon EOS R6 med ett standardobjektiv: RF 24–105. Kameran har bra filmfunktion. Ett kraftigt batteri finns. Överföring av bilder görs med kortläsare (medföljer ej, vanligt SD-kort). OBS att RAW-filerna har format CR3 som endast kan läsas av nyare Photoshop samt av Canons egen bildbehandlingsprogram.
Adapter finns för dig som vill sätta de äldre objektiven på den nyare (R6) kameran, då behöver du boka båda kamerorna.

Kom ihåg att batteriet inte är fulladdat vid hämtning då det kan gå olika lång tid mellan bokningarna. Byte av objektiv ska ske i dammfri miljö. Kamerasensorn får ej rengöras av den som lånar. För frågor, kontakta ansvarig.

Separat blixt och kamerastativ finns och bokas under ”Fotoutrustning”.

FOTOUTRUSTNING
Det finns mobil utrustning såsom paraplyer för ljus, reflex och skugga, samt blixt- och ljusutrustning med stativ. Gaffel har också nyligen köpt in både vit och svart fotobakgrund på rulle med stativ. Denna hyrs för en symbolisk summa eftersom den behöver kortas efter ett par användningar.
Fonderna kan monteras på ett stativ som mäter 210, 315 eller 420 cm. (Man sätter ihop 1-4 rör).
Höjden är ställbar mellan 128 – 394 cm. Stativet är förvarat i en transportväska som hopfälld väger 7,6 kg och mäter 114 cm.
Fotografering sker lämpligen i projektateljén vilken bokas separat, men utrustningen kan självklart tas med någon annanstans.

BOKNING
Bokning sker genom att ringa veckoansvarig eller via våra online-kalendrar. Skriv in namn, telefonnummer och vad du ska boka.

PRISER
40 kr per tillfälle vid bokning av fotofonderna. Projektateljén bokas separat.
Kamera, blixtar och övrig utrustning lånas utan kostnad.

BETALNING
Betala till Gaffels plusgirokonto 326325-8. Skriv en faktura till dig själv från Gaffel (mallar finns på övervåningen) och lämna en kopia i kassörens fack.

NYCKLAR
Nyckel kvitteras ut hos veckoansvarig mot en pant av 100kr. Nycklarna måste lämnas tillbaka när inget nytt arbete är bokat.

KONTAKTPERSON FÖR FRÅGOR OM KAMERAN
Anna Abrahamsson, 070-6225271

Fotostudio
Fotofond
Fotofond